Deli Zamanlar

Deli Zamanlar İçin Yazılanlardan Alıntı Cümleler:

“Yazar yakın tarihin  siyaset panoramasını sarsıcı bir içtenlikle eleştiriyordu.Keşke bu romanı daha önce okusaydım, diye düşündüm.Keşke sağda ve solda pekçok kişi okusaydı…Fakat bazı eserler belki derin kederlerden geçişleri bekliyor.

Selim İleri
Zaman-Kültür Sanat
3.Temmuz.2005

“ Çokum, sağı ve solu yaralayıcı bir nesnellikle irdeler  Deli Zamanlar’da. Bana öyle geliyor ki, yakın geçmişin politik çehresi bu eser okunmadan hep eksik çizilecektir.

Selim İleri
Zaman-Cuma Ertesi
10.Kasım.2007

      “Sağda solda birbirine hep uzak, bilinmez sebeplerle düşman edilmiş gençler, deli zamanlarında gençlik sevincinden yoksun, bu romanda akıllara durgunluk verici bir içten acıyla dile getirilmişler.

Selim İleri
Radikal-Kitap
2.Haziran.2014

          Çokum’un kahramanları esnaftan, küçük memurdan,işçiden, zenaat erbabından, çocuklardan, dul kadınlardan, gelinlik kız ve son yılların kesif propagandası altında ezilmiş tiplerden dikkatle seçilmiş kimselerdir.Bu nedenle romanda kişisel serüvenlerin  yanı sıra ülke serüvenlerini de yakından görmekteyiz.Aslında şöyle bir baktığımızda romanın anlattığı 27 Mayıs sonrası(60’lı yıllardaki) olup bitenlerle şimdilerde olup bitenler arasında hiçbir fark yok. Bir ülke için kırk yıl öncesi ile kırk yıl sonrasının aynı hatta daha kötü olması ne acı.”

Mehmet Solak
Hece Dergisi
Ağustos 2002-Sayı 68

Deli Zamanlar varıyla yoğuyla bizim yaşamımız. Bu ülkenin yaşamı. Yazar, kahraman, okuyucu, iç içe; hem de tüm tutkuları, tüm çatışmaları, tüm çelişkileri, tüm kırılganlığı, tüm bütünlenişi ile; yani tüm insanları ile.
Bu roman bizi anlatıyor, zorlamadan, sıkmadan. Herkes ya kendini ya yakınlarından birilerini ya da televizyonda, meydanlarda gördüklerini aynen romanda da görecek; hem de aradaki kırk yıllık farka rağmen. İşte trajik olan da bu…”

Mehmet Solak
Hece Dergisi
Ağustos 2002-Sayı68

       Flaubert, “Madam Bovary benim.” diyordu. Sevinç Çokum’un “Deli Zamanlar” romanını elimden bıraktığımda, Büyük Romancının bu sözü geldi aklıma…Roman kahramanı Aypare; Sevinç’ti.  Aypare kadınlarımızın ıstıraplarını, verdiği mücadeleleri, toplum hayatındaki vazgeçilmezliğini simgeleyen bir ‘ben.’

Ömer Öztürkmen
Türkiye Gazetesi
2.Şubat 2001

“Keman dersleri almış , Batı müziğine ilgi duymuş, parti çalışmalarına katılmış, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne devam etmiş ve arkadaşlarıyla aralarındaki  farklılıklar üzerinde düşünmüş olan Sevinç Çokum kendisiyle  ve daha sonra eşi olacak gencin birbirlerine yaklaşmalarını başarıyla anlatmıştır.”

Pof Dr.İnci Enginün
“ Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı”
Kitabından…

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/omer-ozturkmen/97285.aspx  yazı bu linktedir. Tıklayarak  okuyabilirsiniz……

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>