Behçet Necatigil


Sevinç Çokum “Bölüşmek” yazarı  Beyoğlu

Değerli kitabınızı aldım. Geldiğinde Türk Edebiyatı dergisinde “Eskiciler Sokağı”nı henüz okumuştum. Anlattığınız kesekağıtçıyı Beşiktaş’ın Camgöz Sokağını çevreleyen sokakların birindeki kesekağıtçıya benzettim Onu bir kere daha görür ,duyar gibi oldum.(Sahi, Eski Sokak şiirimi beğendiğinizi vurgulayan bir kartınızı almış,cevap verememiştim.Teşekkürlerimi ertelemek şikayetçisi olduğum  huyumdur. Bağışlayınız !
Neyse ! Siz galiba Beşiktaş’ın bu arka sokaklarında oturanları iyi biliyorsunuz ! Camgöz Sokağında yıllar yılı
oturduğumuz eski ev, Ihlamurdere Caddesinden de görülüyordu bir birbuçuk ay önceye kadar. Şimdi koca bir beton blok kapadı balkoncuğunu, çatı odasını. (Ben o evi Komşularsız , bir de Kutularda Sinek oyununda anlatmıştım. 22 numaradır henüz duruyor. O sokaktan hiç geçmediyseniz bir geçin ! Çünkü öyle sanıyorum ki siz de o sokaktakine benzeyen evlerde, dükkanlarda olup bitenleri yazmakla buluyorsunuz, buldunuz kişiliğinizi ! İyidir böyle yatırımlar,özentisiz,iddiasız ! Ve sanat içte süren saygılardır çevreye.
Sevinç Çokum ! Bu kitabınızda da Eğik Ağaçlarda sevdiğim hikayeler gibi hikayeler bulacağım herhalde. Belki  çok daha olgunlarını. Şimdiden tebrikler.

B. Necatigil

Bu yazı Seçilmiş Mektuplar kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>